KONSPIRATION

En samtida, skrämmande och musikalisk scenkonstupplevelse om konspirationsteorier.
Muntligt berättande varvas med skådespeleri, elbas och minimalistisk ljuddesign.

FrontbildKONSP

KONSPIRATION!

Av Johan Theodorsson och Anders Peev

Oklahomabombaren, Anders Behring Breivik och Hitler har en en sak gemensamt. De hämtade alla sin inspiration från konspirationsteorier för att rättfärdiga mord på oskyldiga människor. Trump och Putin använder konspirationsteorier i sin retorik och sina valkampanjer. Politik har blivit en kamp om sanningen.

Konspiration! handlar om två journalister som skapar en ny konspirationsteori som antyder att våra mobiltelefoner är avlyssnade. De vill få hela Sverige att tro på konspirationen men har ett hemligt slutmål, att göra en TV- dokumentär som skapar debatt om varför vi så lätt tror på konspirationsteorier. Journalisterna tappar till slut kontrollen över sin skapelse och när de ska visa sin avslöjande dokumentär på TV4 har deras falska konspirationsteori kapats och sprids lavinartat av krafter som är mörkare än de kunnat ana.

Konspiration! är en ny föreställning med två berättare/skådespelare och en musiker, elbas och ljuddesign. Det är en berättelse om suggestionens makt och hur det osannolika kan bli verklighet.

Föreställningens längd: 75 min

Målgrupp: Vuxna samt gymnasiet och högstadiet åk 9

Max publikantal:
120 (Scenföreställning)
60 (Klassrumsföreställning)
30 (Workshop) 

Workshop: I samband med föreställningen erbjuder vi skolor en workshop om hur man kan lära sig att känna igen konspirationsteorier.

Lärarmaterial: Expo erbjuder gratis material om konspirationsteorier: Med myter som vapen.
På Statens medieråd kan du lära dig känna igen en konspirationsteori: Lär dig känna igen en konspirationsteori

Priser

PRISER tom 31/12 2019

Kostnad.
Pris för 1 föreställning
15 000 kr

Föreställning 2 samma dag
12 000 kr 

Tillkommer på alla föreställningar:
Ersättning för resa/boende

Medverkande
Johan Theodorsson, skådespelare och berättare
Ann-Charlotte Franzén, skådespelare och berättare
Anders Peev, musiker 

Manus: Johan Theodorsson
Musik och ljuddesign: Anders Peev

Regi: Abbi Patrix - www.compagnieducercle.fr
Ljusdesign: Sofia Öhrndalen
Foto: Jens Mohr - www.artpaj.se

Bokning och info: Johan Theodorsson  
johan@musikteaterunna.se, 073-203 81 59

kulturradet_logo

Kulturrådet stödjer produktionen.

MedstodavStockholmsstad_digital_svart_text4e%20logga

Vi har haft ett residenssamarbete med 4:e teatern i Västerås som möjliggjort att vi kunnat både repetera och ha premiären på deras teater.

Tack
Oscar Fernandez Thunström för mobiltelefonerna
Andreas Nilsson för rösterna
Jonathan Leman på Expo för research om konspirationsteorier


Pressbilder

OM KONSPIRATIONSTEORIER

En konspirationsteori enligt Statens medieråd

”En konspirationsteori är en ofta fascinerande hypotes eller teori om en sammansvärjning som går ut på att en grupp med mycket eller viss makt försöker få ännu mer makt. Några andra har upptäckt detta och vill nu avslöja sanningen. De kallas för konspirationsteoretiker.”

artpaj_18_0033_m_00_web

Ann-Charlotte Franzén

Skådespelare. Ann-Charlotte Franzén gick ut Teaterhögskolan i Malmö 1991 och har sedan dess varit engagerad vid bl.a Angeredsteatern, Riksteatern, Bohusläns teater, Teater Tribunalen, Kulturkompaniet, Radioteatern mfl. Hon har medverkat i filmer som Bakom fiendens linje, Beck- I stormens öga, Himlen är oskyldigt blå, och TV-produktioner som Lite som du, julkalendern Gyllene knorren, Hotell Kantarell - barnprogram, Tack Gode Gud - improviserade humorsketcher, Livet i Fagervik, Maria Wern mfl.

Anders Peev

Musiker, komspositör och ljudtekniker. Utbildad i nyckelharpa på Musikhögskolan i Stockholm. Anders började spela gitarr vid 7 års ålder och har sin musikaliska bakgrund i rockmusik och metal. Anders spelar tenornyckelharpa, kontrabasnyckelharpa, basmandora, elbas och elgitarr. Han spelar tex med folkmusikduon Anda, Hakan Vreskala och Nina Nordvall Vahlberg.  Anders är också filmmusikompositör och har bla skrivit musik till SVT-dokumentären Det rätta barnet

Anders utgör ena hälften av Musikteater Unna och har komponerat och framfört all musik till Unnas föreställningar sedan starten 2010. 2012 hade Unna premiär på föreställningen Maria Johansdotter - baserad på en sann historia om en transperson och nyckelharpspelare som levde på 1700-talet.


Johan Theodorsson

Skådespelare, scenberättare och manusförfattare. Utbildad vid Kulturama i teater och har arbetat i olika scenkonstellationer i snart 20 år. Johan rör sig inom olika genrer och uttryck såsom storytelling, skådespeleri och musik. Materialet han arbetar med kan variera från sagor till historiska händelser men oftast är det självskrivet med ett starkt samhällsengagemang. Johans dramaturgiska inspiration kommer ofta från fantasy och äventyrsberättelser. Han har medverkat i alla Musikteater Unnas föreställningar som manusförfattare och berättare och är en internationellt erkänd scenberättare som uppträtt på festivaler i hela Europa.

Johan och Anders driver Musikteater Unna tillsammans sedan 2010 och har tidigare gjort fem föreställningar bla succén Maria Johansdotter. Föreställningen  har spelats mer än 150 gånger runt om i världen i tex Dubai, Amsterdam och Paris.

Bilder

Foto: Jens Mohr

Bilderna får användas för reportage/ marknadsföring/ information gällande föreställningen Konspiration! och Musikteater Unna.
Högerklicka för att ladda hem bilderna.
Bilderna finns också högupplösta i Tiff-format. Maila johan@musikteaterunna.se.

artpaj_18_0031_m_00_a4
artpaj_18_0035_m_00_press
artpaj_18_0033_m_00_press

På bilderna

Ann-Charlotte Franzén, skådespelare
Johan Theodorsson, skådespelare
Anders Peev, musiker

artpaj_18_0034_m_00_press
artpaj_18_0038_m_00_press
FrontbildKONSP
artpaj_18_0040_m_00_press

Johan Theodorsson, manus och skådespelare

artpaj_18_0039_m_00_press

Ann-Charlotte Franzén, skådespelare

artpaj_18_0036_m_00_press

Abbi Patrix, regissör

ANDERSstaende

Anders Peev, komposition och musiker (elbas)
Foto: Johan Westin

UTDRAG UR FÖRESTÄLLNINGEN

KALONA
Experten. Ge mig dina topp tre bästa konspirationsteorier.

ADAM
Okej. På tredje plats. Flat Earth Society. Jorden är platt och solen snurrar runt jorden. Nordpolen är centrum. Sydpolen är en 345 meter hög vägg av is som omger hela den platta jorden. NASA bevakar muren. Bevis? Ja, sunt förnuft och personliga observationer. Har du nånsin sett jordens krökning?

Forts

KALONA
Och på andra plats.

ADAM
Världen styrs av barnätande satanister. Medlemmar är...

KALONA
/Bill Gates! Han ser så snäll ut när han mottar priset ätandes på ett barnlår./ Barnätande satanister?!?

ADAM
Bill Gates är faktiskt en av medlemmarna. Och Drottning Elisabeth. Påven. Obama. Vart fjärde år arrangerar de OS-invigningen, då kommunicerar de med utomjordingar. Och det bästa. De är inte människor, de är….reptiloider.

KALONA
Reptiler?

ADAM
Nej, reptiloider, alltså en varelse som är både människa och ödla. Googla Hillary Clinton reptiloid.

KALONA
Va? Är det bara såna här sjuka saker?

ADAM
Nej, nej, om det ändå vore så väl. Våra demonstranter där ute. Nazisterna. De tror att förintelsen är en konspirationsteori, en ickehändelse.

KALONA
Hur ska du lyckas lura hela Sverige?

ADAM
Nästan alla konspirationer är identiskt uppbyggda. En hemlig grupp - har en hemlig plan - med ett tvivelaktigt syfte. Det måste vara aktuellt, gärna skrämmande och helst, trovärdigt. Kanske mobilavlyssning. Av Sveriges regering.

artpaj_18_0034_m_00_web
Konspiration%20bakgrund%20variant%202MedstodavStockholmsstad_digital_svart_textkulturradet_logo

Stöd

Följande stödjer Musikteater Unnas scenkonst med generösa bidrag:

kulturradet_logologga_musikverketGIF_Kulturbryggan_150mm_72dpiKON_logotype_standard_72dpiMedstodavStockholmsstad_digital_svart_textlogo%20creative%20europeAxsonJohnsons 2langmanska

Medlemsskap

Teatercentrum_logotypefest_logo text_250%20trasparente

Kontakt

BOKNING OCH INFO
Anders Peev
070-405 04 48
info@musikteaterunna.se

Följ oss på 

Facebook
Youtube