v

NYHETER

Kallocain – musikteater i Hide Kulturbrott

Premiär 30/7 

Dystopin om sanningsdrogen som ger världsstaten kontroll över medborgarnas tankar. I det karga och storslagna kalkbrottet i Hide gestaltas Karin Boyes litterära mästerverk av en ensam skådespelare med ett sammanbitet metalband.

En berättelse om det viktiga du aldrig vågade säga. 

Läs merBiljetter

OM MUSIKTEATER UNNA
Musikteater Unna gör minimalistiska musik- och berättarföreställningar med en scenberättare och en musiker på scen. Med storytelling, narrativ musik och gestaltning skapar de episka berättelser med ett tydligt samhällsengagemang.

Teatern bildades 2010 av scenberättaren Johan Theodorsson och musikern Anders Peev med en lust att berätta dramatiska berättelser från förr men med ett modernt innehåll. Musikteater Unna spelar föreställningar både internationellt och i hela landet för vuxna, barn och ungdomar. Vi spelar i skolor och på öppna scener. 2017 började Musikteater Unna samarbeta med teaterproducenten Anna Holmlin Nilsson.

Musikteater Unna har framträtt vid flera internationnella berättarfestivaler, bla i Rom, Oslo, Paris, Amsterdam, Alden Biesen, Helsingfors och Bolzano.

Läs mer

FÖRESTÄLLNINGAR

Kallocain

Karin Boyes klassiker i helt ny tappning. En skådespelare och ett metalband framför den suggestiva berättelsen i ett stenbrott på Gotland. Premiär i Hide kulturbrott 30/7.

av Karin Boye


Premiär 30 juli 2019 på Gotland


Konspiration!

Två journalister skapar en ny konspirationsteori om mobilavlyssning för att avslöja varför vi tror på dem. Men deras skapelse kapas av såväl högerkrafter och poliktiker i denna thrillerliknande föreställning.

• För vuxna, högstadiet och gymnasiet

Ett ögonblick i sänder

Om vår mest kända psalmkompositör Lina Sandells liv och musik.• För vuxna.

En bit av mig

Nyanländas berättelser på scen med med musik, film och berättande.• För mellanstadiet.

Häxorna

Om Sigrid som utmanar makten under häxprocesserna 1676.


• För vuxna, högstadiet och gymnasiet

Maria Johansdotter

En sann berättelse om Maria som levde som Magnus i Karl XII:s Sverige.

• För vuxna, gymnasiet och högstadiet.

Ingenstans går du säker

Berättelser, skrönor och sagor om livets bräcklighet med berättaren Johan Theodorsson och musikern Anders Peev.

• För vuxna.

Musikteater Unna är medlem i följande organisationer. Läs mer på Om Musikteater Unna

Vi deltar i ett stort samarbetsprojekt med berättare från Wales och Italien som ska bli en internationell föreställning. Creative Europe stödjer projektet. Övriga deltagare är berättarfestivalerna Raccontamiunastoria och Beyond the border.